Műsorok

 

Koncertek gyerekeknek

– Bukfenc
Megzenésített versekkel, találós kérdésekkel, daltanulással, közös énekléssel, közös muzsikálással.

– Mesebolt
XX. századi magyar költők verseire írt dalok, magyar népdalfeldolgozások, tréfás-bolondos gyermekversek, csúfolódók szerepelnek a műsorban. Nem maradhat ki természetesen a játék, a móka, a közös éneklés sem.

– Mondok, mondok éneket
Az előbbihez hasonló, a zenekar újabb dalaira épülő előadás.

– Itt a tél!
Verses-zenés műsor, a téli ünnepekhez kapcsolódó dalokkal.

– Mikulásváró
Mikulásműsor, sok játékkal, sok ismerős dallal.

– Játék karácsonykor
Ünnepi műsor karácsonyi dalokkal, játékkal, közös énekléssel.
Műsorainkban a gyerekek maguk is aktív résztvevők. Velünk énekelnek, megszólaltathatják hangszereinket, s dalaink – szándékaink szerint – egyébként is megmozgatják fantáziájukat. A vállalkozó kedvűek a színpadon is megmutathatják rátermettségüket. A dalokkal, az előadással sok játékot, tréfát, találós kérdéseket, vidám perceket kínálunk a résztvevők számára.

 

Koncertek ifjúsági- és felnőtt korosztály számára

– Jó reggelt, Élet!
Legújabb (2021-es) lemezünk anyaga, mely Kovács Enikő Edyko verseire, szövegeire íródott.

– Mondok, mondok éneket
XVIII-XX. századi magyar- és külhoni költők verseire írt dalok, valamint magyar népzenei feldolgozások. Főként “vigasságokra”, szórakoztató rendezvényekre ajánljuk.

– Énekes poézis
Az előadás XIX-XX. századi magyar költők – Buda Ferenc, Faludy György, Galambosi László, József Attila, Kányádi Sándor, Nagy László, Petőfi Sándor, Weöres Sándor stb. – verseinek megzenésített változataira épül.

– Hol vagy magyarok tündöklő csillaga?
A magyarság történetéről a költészet és a zene sajátos ötvözetével ad egyfajta keresztmetszetet, megemlékezve jeles eseményekről és személyekről. Ünnepi rendezvényekhez ajánljuk.

– Most szép lenni katonának
’48-as katonadalok és versfeldolgozások. A  márciusi ünnepi rendezvényekhez ajánljuk.

– Az én szívem játszik
Az előadás /koncert/ magvát József Attila, Buda Ferenc, Tóth Árpád, Fazekas Mihály, Faludy György, Nagy László, Kányádi Sándor, Weöres Sándor versei adják; zenében ill. prózában. A műsort egy vetítettképes illusztráció /fotók, portrék, idézetek/ is színesíti.

– Karácsonyi műsor
Alkalomhoz illő versekkel, dalokkal.

E műsorainkkal az alábbi rendezvényeken léptünk és lépünk fel: kulturális fesztiválok, falunapok, városi vigasságok, irodalmi estek, kiállítások, jeles napok (A Magyar Kultúra Napja, március 15., A Költészet Napja, majálisok, augusztus 20., október 23., mikulás és karácsonyi ünnepségek, stb.).